4 trin til at passe godt på din Jura-maskine

Sådan rengør du din fuldautomatiske espressomaskine

Mange har en forestilling om, at det er tidskrævende og bøvlet at rengøre sin espressomaskine. Men ved at følge et par enkelte steps og sørge for jævnlig rengøring, er det faktisk ganske ligetil at vedligeholde din maskine.

Og du vil ikke fortryde, at du bruger lidt tid på vedligeholdelse fra tid til anden.

For ved at følge disse anvisninger og bruge de anbefalede produkter, skaber du de bedste betingelser for den optimale kaffeoplevelse – og for at din espressomaskine kan holde i mange år.

Kaffe på arbejdspladsen
Så nemt rengør du din Jura fuldautomatiske espressomaskine med en rensetablet.

4 trin til vedligeholdelse af din Jura-maskine

1. Kør et automatisk renseprogram

En tommelfingerregel er, at du skal køre et renseprogram på din maskine, når du har brygget i omegnen af 200 kopper kaffe. Langt de fleste maskiner vil sige til af sig selv, når det er tid til at rense systemet igennem. 

Juras maskiner er det helt enkelt, – du trykker på en knap, tilsætter en rengøringstab, når du bliver bedt om det og følger derefter maskinens anvisninger. Herefter udfører maskinen selv de nødvendige rengøringstrin.

Samme procedure er tilfældet på langt de fleste Jura espressomaskiner, men enkelte ældre modeller følger en anden fremgangsmåde. Herunder ser du et eksempel på det automatiske renseprogram kørt på Jura J8 twin.

2. Afkalkning af din maskine

Også her skal du bare holde øje med, om maskinen beder dig om afkalkning. Når den gør det, giver du den en afkalkningstablet og starter det automatiske afkalkningsprogram.

Bruger du vandfilter i din maskine, vil den sjældent (sandsynligvis aldrig) bede om det. Det afhænger dog af, om du husker at skifte vandfilteret, når det er opbrugt. Hvis du ikke gør det med det samme, tæller maskinen automatisk op til en afkalkning – også selvom du bruger filter. Så hvis din maskine efterspørger at du kører et afkalkningsprogram, er det en god idé at gennemføre et.

Her kan du se hvordan du afkalker din maskine – vist på en Jura ENA 8

3. Rens mælkesystemet

Mælkeystemet på de Jura-maskiner, der kan lave mælkespecialiteter, skal renses dagligt for at du fortsat kan få det optimale mælkeskum og for at forhindre ophobning af bakterier.

Maskinerne fra Jura skyller selv mælkeudløbet igennem, efter hver gang den har produceret en kaffespecialitet med mælk. Men for at opretholde det lækre mikroskum og den gode hygiejne, skal du rense selve mælkesystemet dagligt.

Det lyder mere kompliceret end det er – og faktisk tager det kun 5 minutter. Her skal du også blot følge maskinens anvisninger. Igen kører programmet automatisk, og du skal blot tilsætte mælkerens i beholderen og trykke start. 

Hos os kan du købe det originale mælkerensegranulat, der anbefales til Juras espressomaskiner, og vi har også Cafettos universale flydende mælkerens. Se hele udvalget af renseprodukter lige her.

Her ser du, hvordan du skal rense dit mælkesystem på din Jura-maskine. Eksemplet herunder er med Jura E8.

4. Vask spildbakke og grumsbeholder

Maskinen indikerer selv, når spildbakken og grumsbeholderen er fyldt og skal tømmes. Ved samme lejlighed plejer vi at skylde bakke og beholder og tørre begge dele af. Alternativt kan du – i langt de fleste tilfælde – give både spildbakke og grumsbeholder en tur i opvaskemaskinen.

Enkelte ældre maskiner har dele som ikke kan tåle maskinopvask. Tjek altid mærkningen på netop din maskine, før du anvender opvaskemaskine i forbindelse med rengøring af din espressomaskine fra Jura.

Log ind som