Mokaflor - kaffe ristet i Firenze

Vi forhandler kaffe fra 3 kaffelinjer. Alle 3 er fra det familiejede risteri Mokaflor i Firenze.

Caffè Moccatime Linjen

Moccatime linjen opstod da vi fandt behov for at finde de kaffeblandinger, der er rigtige til vores danske smag, og samtidig skulle kaffeblandingerne passe på fuldautomatiske espressomaskiner. Den økologiske kaffeblanding fandt vi frem til, ved at invitere chefristeren fra Mokaflor til Danmark, for at lære mere om den danske kaffekultur. Det har nu udviklet sig til et frugtbart samarbejde, hvor vi i fællesskab har udviklet hele denne kaffelinje.

Chiaroscuro Linjen

Chiaoscuro linien startede ved et behov hos Mokaflor, for at gå mere i gourmet retningen. Her er det udelukkende højkvalitetsbønner, håndsorterede og som altid hos Mokaflor, ristet i tromlerister. Hver enkelt sort ristes hver for sig, efter den enkelte sorts karakteristika, for at få den rette smag. De enkelte sorter kan købes hver for sig, hvilket giver kunderne muligheden for at lave deres helt egne blends.

Mokaflor Linjen

Mokaflor startede sin produktion af ristning af espressoblends tilbage i 1950'erne. Det er Mokaflor linjen. Det er alle blandinger efter en traditionel Italiensk smag. Dem vi har valgt at føre, er blandinger 80/20 (arabica/robusta) med forskellig ristetid. Det er de samme opskrifter de følger i dag, som de brugte tilbage i 1950'erne.

Mokaflor

Risteriet Mokaflor blev grundlagt i 1950'erne og ligger i hjertet af Firenze. Fra en lille butik har virksomheden udviklet sig og udvidet, og er i dag drevet af tjedje generation af Bernini-familien.

Erfaring og tradition er de elementer, der garanterer en høj kvalitetsstandard, hvilket altid er det samme takket være kontinuiteten i udvælgelsen af de bedste kaffebønner fra hele verden. Gennem forskning og fleksibilitet forsøger de at tilpasse sig ethvert marked og kundernes behov.

kaffe

Kaffen fra Mokaflor

Det første og vigtigste skridt er det rette valg af råkaffe fra kaffeplantagerne. Derefter bliver bønnerne ristet ved en langsom og diskontinuerlig metode, som er den bedste måde at beholde de gode olier og fedtstoffer fra de grønne bønner uden at overriste dem, som de ofte gør ved industriel ristning.

Med denne langsomme og diskontinuerlige ristningsmetode, har de også mulighed for at foretage ændringer i processen under ristningen. Ristningen tager længere tid, men resultatet giver en bedre kvalitet. Det tredje trin er at lade kaffen afgasse i nogle dage (normalt fra 48 til 60 timer efter ristning) inden emballering.

kaffe

Mokaflor-blandingerne er lavet af nogle af de bedste kvalitetsbønner fra hele verden, nøje undersøgt og udvalgt af vores eksperter.

De mange års erfaring og viden om kaffens verden og dens plantager, har lært dem meget om plantagearbejderne og deres arbejdsvilkår.
Det er derfor, der lægges stor vægt på Fair Trade-kaffe, som støtter plantagearbejderne og sikrer dem gode arbejdsvilkår.

Den økologiske kaffe er også certificeret med Q-certificeringer for at sikre, at disse plantager tager sig af miljøet hvor kaffen dyrkes, uden brug af kunstgødning og kemiske hjælpemidler.

For at beskytte planterne anvendes kun naturens egne ressourcer som økologisk gødning, god frugtbar jord og korrekte agronomiske procedurer for at opretholde kaffeplantagerne.

kaffe

Specialkaffe

I de seneste år er interessen for kaffe vokset meget, og mange nye udvindingsmetoder er blevet udviklet.
Derfor har de sammensat en gruppe af eksperter til at skabe et unikt og innovativt kaffelaboratorium. Caffèlabs mål er at undersøge og teste de bedste kaffer fra hele verden ved hjælp af alle typer af ekstraktionsmetoder..

Disse specialkaffer er altid:

  • Seneste høst - kaffen skal have været plukket i det pågældende år
  • Ristet i en tromlerister, der har en kapacitet på max 1 kg
  • Ristes udelukkende på forespørgsel og aldrig pakket tidligere en 5 dage fra ristning, for at sikre korrekt afgasning
  • Pakket umiddelbart efter afgasning
kaffe
kaffe til cafeer