Moccatime

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor kommer kaffe fra?

Kaffebønner kommer fra kaffebær, som vokser på kaffeplanter. Kaffebæret starter med at være grønt og bliver mere og mere rødt i takt med at bærret modnes.

 

De 5 største kaffeproducenter i verden er:

• Brasilien, som bidrager med hele 40 % af verdens samlede kaffeforsyning.
• Vietnam, som er den vigtigste producent af Robusta.
• Colombia, som er den næststørste leverandør af Arabica-kaffe (Brasilien er den største).
• Indonesien, som er den næststørste eksportør af Robusta.
• Etiopien, som er den største kaffeproducent i Afrika.

 

Vi har valgt at føre 13 nøje udvalgte kaffer ristet hos italienske Mokaflor. Her iblandt er der både 100% Arabica’er og blandinger af Arabica og Robusta.

 

Se vores udvalg her. 

Hvad er Mokaflor?

Mokaflor er et italiensk familieejet risteri beliggende i Firenze. Vi har hos Moccatime samarbejdet med Mokaflor i mange år, da ånden hos Mokaflor er helt enestående. Hos Mokaflor er kaffe ikke bare kaffe, kaffe behandles med respekt og kærlighed, og enhver ristning er superviseret af et menneskeligt touch, da ingen maskine kan erstatte dét, som menneskeligt håndværk kan.

 

Vi importerer 3 linjer af kaffe fra Mokaflor:

 

• Chiaroscuro

• Mokaflor 

• Caffé Moccatime 

 

Læs mere om vores kaffeleverandør i blogindlægget lige her.

Hvilke kaffebønner skal jeg vælge?

Det nemme svar er, at sige, at det udelukkende afhænger af din personlige præference. Så længe kaffen males lige tilpas, så kan alle vores kaffer anvendes på vores udvalg af espressomaskiner. Med det sagt er der altså ikke noget rigtigt og forkert, men vi har naturligvis stadig nogle generelle anbefalinger.

 

Vores alltime best-seller og personlige favorit er Chiaroscuro 100% Arabica. Den er vores favorit fordi, den både smager godt på fuldautomatiske kaffemaskiner og vores mere manuelle maskiner. Den udmærker sig ved sin lækre crema og bløde, runde smag. Så er du ny i vores sortiment, så start med at prøve denne. Du finder den lige her i webshoppen. 

 

Er du mere til filterkaffe og stempelkaffe anbefaler vi vores Moccatime Blue Brazil, som med sin eftersmag af ristede mandler også er kræs for kaffeelskere. Du finder den her.

 

Du kan læse om hver enkelt af vores 13 kaffer lige her, hvor du også kan købe prøvepakker af forskellige kaffer. 

Hvilke espressomaskiner er bedst?

Først skal du gøre op med dig selv, om du synes, at det er sjovt at nørde kaffe, og om det er noget, du vil bruge tid på? Eller om du bare gerne vil have en så lækker kaffe som muligt med et minimum af tidsforbrug?

 

Er der lidt kaffenørd gemt i dig, så bør du kigge efter en semiautomatisk espressomaskine.

Vi anbefaler semiautomatiske espressomaskiner af mærkerne Profitec eller Lelit, som begge er producenter af højkvalitets, håndsamlede espressomaskiner fra henholdsvis Tyskland og Italien. Her får du den lækreste kaffemaskine med et væld af forskellige features, og detaljer du kan skrue op og ned for alt efter, hvor avanceret du ønsker at gå til din kaffebrygning.


Vi hjælper dig gerne i gang ved at afdække dine behov, så du får valgt den helt rette maskine.

Hvis du vil have en hurtig kop kaffe som er lige perfekt hver gang, så er svaret Jura.

Jura producerer espressomaskiner til både Erhverv og Privat, og kaffen lavet på en Jura maskine er en oplevelse for sig. Cremaen er tyk og lækker, og du kan indstille og justere maskinen lige efter dine særlige præferencer (eller få os til at hjælpe dig med det, så du intet skal røre derhjemme).

 

Med Jura er du garanteret schweizisk præcision fra en virksomhed, som KUN beskæftiger sig med at udvikle fuldautomatiske, strømlinede og eksklusive kaffemaskiner. Vi har hele sortimentet og vejleder dig gerne til at finde din nye bedste kaffe-ven.

Hvor tit skal jeg afkalke min espressomaskine?

Vand uden kalk / med et minimum af kalk er altafgørende for din espressomaskines levetid uanset hvilken maskine, du har.

 

Har du mulighed for det, så anbefaler vi til enhver tid, at du får installeret et BWT-vandanlæg, så du altid har kalkfrit vand løbende ud af hanen. Det er en mindre operation, end det lyder til, og vi hjælper dig gerne med den rette guidance.

 

Alternativt kan du passe på din maskine ved at have et vandfilter i vandtanken, (som du husker at udskifte efter anvisningerne) og eller påfylde vand filtreret på en BWT-kande. En BWT-kande er en smal kande der nemt kan placeres i døren på dit køleskab. Den filtrerer vand fra din vandhane, så det er klar til brug. Desuden smager BWT-vand bare lækkert, så man bliver hurtigt fan.

Er din maskine fuldautomatisk kan du køre et afkalkningsprogram på den. Den skal nok give dig besked i sit display om, hvornår det er tid.

 

Er din maskine semi-automatisk skal du som hovedregel lade professionelle om af afkalke den. Det kræver sit håndværk at skille maskinen ad, afkalke den og samle den korrekt igen.

Kontakt os gerne, hvis skaden er sket, eller du alligevel skal have service på din maskine. Så kan vi formidle kontakten til vores dygtige samarbejdspartner på området.

Hvordan passer jeg på min semiautomatiske espressomaskine?

• Du påfylder kun BWT-filtreret vand med minimal kalk
• Du bruger filter i vandtanken
• Du udfører ”back flush”, så de indre dele rengøres med jævne mellemrum
• Du rengør portafilter og tømmer vandbakken dagligt
• Du overholder service

Hvordan passer jeg på min fuldautomatiske espressomaskine?

Overordnet set er du så privilegeret, at Jura espressomaskinerne er så intelligente at de løbende informerer dig om, hvad du skal gøre.

 

• Du påfylder kun BWT-filtreret vand med minimal kalk
• Du bruger vandfilter i vandtanken
• Du kører dagligt mælkerenseprogrammet på din maskine (hvis du laver mælkedrikke på den)
• Du kører renseprogrammer, når maskinen beder om det
• Du tørrer den af løbende
• Du overholder service (maskinen siger selv til)

SKAL jeg købe kaffen hos jer?

Det SKAL du ikke, men vi tænker, at du nok gerne vil. Kaffen er virkelig lækker, og de fleste bliver afhængige af Mokaflors udsøgte kaffebønner.

 

Er du erhvervskunde er der yderligere en fordel ved at købe kaffen hos os. Så får du nemlig kvit og frit adgang til vores Support- og Leverance aftale, som sikrer dig en lang række fordele for dig og dine medarbejdere. Det er fx gratis telefonhotline, gratis servicetjek af jeres maskine og 10-15 % rabat til dine medarbejdere. Læs mere om aftalen her.