Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Kaffe

Kaffebønner kommer fra kaffebær, som vokser på kaffeplanter. Kaffebæret starter med at være grønt og bliver mere og mere rødt i takt med at bærret modnes.

 

De 5 største kaffeproducenter i verden er:

 • Brasilien, som bidrager med hele 40 % af verdens samlede kaffeforsyning.
 • Vietnam, som er den vigtigste producent af Robusta.
 • Colombia, som er den næststørste leverandør af Arabica-kaffe (Brasilien er den største).
 • Indonesien, som er den næststørste eksportør af Robusta.
 • Etiopien, som er den største kaffeproducent i Afrika.


Vi har valgt at føre 13 nøje udvalgte kaffer ristet hos italienske Mokaflor. Her iblandt er der både 100% Arabica’er og blandinger af Arabica og Robusta.


Se vores udvalg her. 

Mokaflor er et italiensk familieejet risteri beliggende i Firenze. Vi har hos Moccatime samarbejdet med Mokaflor i mange år, da ånden hos Mokaflor er helt enestående. Hos Mokaflor er kaffe ikke bare kaffe, kaffe behandles med respekt og kærlighed, og enhver ristning er superviseret af et menneskeligt touch, da ingen maskine kan erstatte dét, som menneskeligt håndværk kan.

 

Vi importerer 3 linjer af kaffe fra Mokaflor:

 

• Chiaroscuro

• Mokaflor 

• Caffé Moccatime 

 

Læs mere om vores kaffeleverandør i blogindlægget lige her.

Det nemme svar er, at sige, at det udelukkende afhænger af din personlige præference. Så længe kaffen males lige tilpas, så kan alle vores kaffer anvendes på vores udvalg af espressomaskiner. Med det sagt er der altså ikke noget rigtigt og forkert, men vi har naturligvis stadig nogle generelle anbefalinger.

 

Vores alltime best-seller og personlige favorit er Chiaroscuro 100% Arabica. Den er vores favorit fordi, den både smager godt på fuldautomatiske kaffemaskiner og vores mere manuelle maskiner. Den udmærker sig ved sin lækre crema og bløde, runde smag. Så er du ny i vores sortiment, så start med at prøve denne. Du finder den lige her i webshoppen. 

 

Er du mere til filterkaffe og stempelkaffe anbefaler vi vores Moccatime Blue Brazil, som med sin eftersmag af ristede mandler også er kræs for kaffeelskere. Du finder den her.

Du kan læse om hver enkelt af vores 13 kaffer lige her, hvor du også kan købe prøvepakker af forskellige kaffer. 

Det SKAL du ikke, men vi tænker, at du nok gerne vil. Kaffen er virkelig lækker, og de fleste bliver afhængige af Mokaflors udsøgte kaffebønner.

 

Er du erhvervskunde er der yderligere en fordel ved at købe kaffen hos os. Så får du nemlig kvit og frit adgang til vores Support- og Leverance aftale, som sikrer dig en lang række fordele for dig og dine medarbejdere. Det er fx gratis telefonhotline, gratis servicetjek af jeres maskine og 10-15 % rabat til dine medarbejdere. Læs mere om aftalen her. 

Espressomaskiner

Først skal du gøre op med dig selv, om du synes, at det er sjovt at nørde kaffe, og om det er noget, du vil bruge tid på? Eller om du bare gerne vil have en så lækker kaffe som muligt med et minimum af tidsforbrug?

 

Er der lidt kaffenørd gemt i dig, så bør du kigge efter en semiautomatisk espressomaskine.

Vi anbefaler semiautomatiske espressomaskiner af mærkerne Profitec eller Lelit, som begge er producenter af højkvalitets, håndsamlede espressomaskiner fra henholdsvis Tyskland og Italien. Her får du den lækreste kaffemaskine med et væld af forskellige features, og detaljer du kan skrue op og ned for alt efter, hvor avanceret du ønsker at gå til din kaffebrygning.


Vi hjælper dig gerne i gang ved at afdække dine behov, så du får valgt den helt rette maskine.

Hvis du vil have en hurtig kop kaffe som er lige perfekt hver gang, så er svaret Jura.

Jura producerer espressomaskiner til både Erhverv og Privat, og kaffen lavet på en Jura maskine er en oplevelse for sig. Cremaen er tyk og lækker, og du kan indstille og justere maskinen lige efter dine særlige præferencer (eller få os til at hjælpe dig med det, så du intet skal røre derhjemme).

 

Med Jura er du garanteret schweizisk præcision fra en virksomhed, som KUN beskæftiger sig med at udvikle fuldautomatiske, strømlinede og eksklusive kaffemaskiner. Vi har hele sortimentet og vejleder dig gerne til at finde din nye bedste kaffe-ven.

 • Du påfylder kun BWT-filtreret vand med minimal kalk
 • Du bruger filter i vandtanken
 • Du udfører ”back flush”, så de indre dele rengøres med jævne mellemrum
 • Du rengør portafilter og tømmer vandbakken dagligt
 • Du overholder service

Overordnet set er du så privilegeret, at Jura espressomaskinerne er så intelligente at de løbende informerer dig om, hvad du skal gøre.

 • Du påfylder kun BWT-filtreret vand med minimal kalk
 • Du bruger vandfilter i vandtanken
 • Du kører dagligt mælkerenseprogrammet på din maskine (hvis du laver mælkedrikke på den)
 • Du kører renseprogrammer, når maskinen beder om det
 • Du tørrer den af løbende
 • Du overholder service (maskinen siger selv til)

Om Moccatime

Ja, vi har et showroom i Den Hvide By i Køge. Her kan du se og prøve espressomaskinerne, inden du beslutter dig for hvilken, der skal være din. Du finder selvfølgelig også hele sortimentet af baristaudstyr, kaffekværne, plejeprodukter og naturligvis kakao, te og friskristet kaffe.

Adressen er Theilgaards Allé 3C, 4600 Køge, og der er åbent alle hverdage fra 13-17.

Hvis du kommer for en demonstration af en eller flere espressomaskiner, må du gerne give besked inden, men du behøver ikke. Det kan være en fordel, så vi har de rigtige maskiner klar til dit besøg, men som regel er alle maskiner tændt alligevel.

 

Kommer du for at tale erhvervskaffeløsning må du dog gerne give besked på forhånd, så vi sikrer at den rette betjening er til stede.

Ja. Du er altid velkommen til at skrive til os på info@moccatime.dk eller ringe på 51201898 eller selvfølgelig kigge forbi vores showroom. Vi vil meget gerne rådgive dig.

Er du privatkunde tilmelder du dig nemt nyhedsbrevet lige her.

Er du erhvervskunde tilmelder du dig nemt nyhedsbrevet lige her.

Levering

Vi har gratis fragt med PostNord på alle ordrer over 599 DKK til nærmeste pakkeshop. Ordrer på mindre beløb koster 49 DKK for levering til pakkeshop og en hjemmelevering koster 79 DKK.

 

Erhvervslevering koster 79 DKK og her bliver bestillingen båret helt ind på kontoret.

 

Det er altid gratis at afhente ordrer i showroom på Theilgaards Allé 3C, 4600 Køge.

Vi forsøger at pakke din ordre samme dag, som den bliver bestilt, så ofte har du allerede din bestilling dagen efter. Men for at være på den sikre side, siger vi leveringstid på 1-3 hverdage.

 

Så snart vi har pakket din ordre, vil du modtage et track and trace nummer på e-mail, så du kan følge din pakke.

Når din ordre er pakket og har forladt vores lager, vil du modtage et track and trace nummer via e-mail. Du kan tracke din ordre her.

Når din pakke er klar til afhentning i pakkeshop, vil du modtage en notifikation på e-mail og/eller sms. Bemærk at pakken skal afhentes inden for 7 dage.

Hvis du oplever fejl på et produkt, du har købt hos os, skal du sende en mail til info@moccatime.dk med følgende information:

 

 • Dit ordrenummer
 • Detaljeret beskrivelse af fejlen/manglen
 • Billede af fejlen/manglen

 

Vi gennemgår din reklamation hurtigst muligt og står naturligvis for fragten ved godkendte reklamationer. For yderligere oplysninger om din reklamationsret henviser vi til vores vilkår og betingelser.

Log ind som