Bornholms Keramikfabrik

Alle produkter fra Bornholms Keramikfabrik drejes, brændes og glaseres  på Bornholm. Da alt er håndlavet, er der ikke to produkter, der er 100% ens, hvormed glasur og farve kan variere fra produkt til produkt. Det gør varerne unikke og særlige på hver deres måde og er din garanti for autencitet i det produkt, du køber.

De smukke håndlavede Ø-kopper er Bornholms Keramikfabriks signaturprodukt. Kopperne ligger godt i hånden, og fås i mange forskellige farver og nuancer. Ø-kopperne er designet til at blive sammensat på kryds og tværs alt efter din personlige stil. Alle kopper kan nemt stables og er i det hele taget skabt til at blive brugt.

Bornholms Keramikfabrik – bæredygtigt hånddrejet keramik fra Bornholm

Bornholms Keramikfabrik producerer blandt andet det populære Ø-stel, hvoraf Ø-kopperne er særdeles populære. Alt keramik fra Bornholms Keramikfabrik drejes i hånden og dekoreres af de lokale keramikere i hånden.

Produktionen kan ikke hastes, for fremstilling af keramik tager nu engang den tid, det tager. Leret skal formes, tørres, brændes, glaseres og så brændes igen – sker det ikke i det rigtige tempo, vil keramikken revne under brændingen. Her kan man med andre ord ikke gå på kompromis.

Hvordan kan Bornholms Keramikfabrik være bæredygtigt?

Det kan det blandt andet, fordi produktionen af Ø-stellet bruger overskydende ler fra andre produktioner til at skabe keramikken. Leret brændes på Bornholm i ovne, som er drevet af vindenergi og biomasse.

Håndværket håndhæves, og keramik fra Bornholms Keramikfabrik har et yderst langtidsholdbart design, der kan holde i flere generationer. Derudover er det 100% dansk produktion og dermed yderst lave omkostninger hvad angår lager samt transport. Et af deres mål er at bevare en stabil produktion af keramik indenfor Danmarks grænser.

Bornholms Keramikfabrik designer diskret og simpel service, som giver dig friheden til at sammensætte din personlige stil, når du udvælger netop de former og farver, der tiltaler dig. Alle produkter er hårdtbrændt stentøj, og al service er naturligvis glaseret med glasur, der er godkendt til fødevarekontakt. Alle produkterne fra Bornholms Keramikfabrik kan holde til at komme i opvaskemaskinen, så deres stel kan tåle at blive brugt til både hverdag og fest.

Bornholms Keramikfabrik viderefører gamle traditioner

Bornholm har en stolt og stærk keramiktradition, som Bornholms Keramikfabrik er med til at føre videre, så den gamle tradition for keramisk håndværk ikke uddør. De fokuserer på at bevare lokal bornholmsk autenticitet samt en bæredygtig produktion. Den bæredygtige produktion kommer blandt andet til udtryk ved, at de genbruger alle resterende materialer fra fremstillingen af deres signaturkopper.

Der er stort fokus på, at keramikproduktionen skal være både bæredygtig og af højeste kvalitet. På Bornholms Keramikfabrik arbejder de med hånddrejning, støbning og inddrejning, og de efterstræber konstant at udvikle nye glasurfarver og -overflader.

Bornholms Keramikfabrik laver smuk keramik i et stort udvalg af fantastiske farver – helt fra de diskrete pasteller til prikker, striber og andre mønstre. Vælg din favorit, eller mix og match keramikken i forskellige farvekombinationer for at skabe et helt unikt og personligt udtryk på bordet.

Log ind som