Den lækreste kaffe-cocktail

Opskrift: den bedste Espresso Martini

En espresso er ikke bare guld værd i dagtimerne. Den kan også gøre hele forskellen ud på aftenen i sin kendte cocktail-forklædning; Espresso Martini.

Espresso Martini har faktisk slet ikke noget med martini at gøre. Der er nemlig hverken vermouth eller gin i. Til gengæld oplever du med en perfekt shaket Espresso Martini en fløjslækker, cremet kaffesmag, som du kun kan blive fan af.

Sådan laver du en Espresso Martini

Stil dine cocktailglas i fryseren og lad dem stå der, imens du finder ingredienser frem og shaker din cocktail. Bagefter skal du brygge din espresso, så den er frisklavet, men ikke rygende varm, når du skal blande din drink.

For at få den lækreste kaffesmag i din Espresso Martini, er det vigtigt at du bruger friske kaffebønner af høj kvalitet, når du brygger din espresso. Vi bruger for eksempel vores alltime-favorit, Chiaroscuro 100% Arabica.

Til en enkelt cocktail skal du bruge:
  • 4 cl Vodka
  • 4 cl Kaffelikør (fx Kahlua)
  • 4 cl espresso (kold)
  • Isterninger (mange)
  • 4 kaffebønner til pynt

Du kommer alle ingredienser (undtagen pynt) i en shaker med massevis af isterninger. Så shaker du hårdt og kraftigt til shakeren er iskold udenpå – det tager ca. 10 sekunder og er afgørende for, om du får den flotte og luftige skum.

Dernæst strainer du cocktailen i et afkølet cocktailglas (allerhelst dobbelt-strainer du – altså både gennem almindelig strainer og en fintmasket strainer, så får du den flotteste skumkrone). Til sidst pynter du drinken med kaffebønnerne og serverer med det samme.

Espresso Martini kan serveres som en lækker dessert eller, når du trænger til en drink, der giver dig lidt fornyet energi.

Tip: Bruger du Caffé Borghetti som kaffelikør, kan du med fordel tilsætte en smule vaniljesirup. Bruger du Kahlua bliver det for sødt efter vores smag, men prøv dig frem.

Velbekomme.

Espresso martini cocktail, delicious alcohol drink, space for text

Log ind som