
Espresso Martini – når din kaffe skal være festlig
Få opskriften på den lækreste kaffe-cocktail og de vigtige tips til, hvordan du shaker den cremede skum.
En espresso er ikke bare guld værd i dagtimerne, men kan også gøre hele forskellen ud på aftenen i sin kendte cocktail-forklædning kaldet, Espresso Martini.
Espresso Martini er en populær cocktail, der slet ikke har noget med martini at gøre. Der er nemlig hverken vermouth eller gin i. Til gengæld oplever du med en perfekt shaket Espresso Martini en fløjslækker, cremet kaffesmag, som du kun kan blive fan af (er du til kaffe vel at bemærke).
Stil dine cocktailglas i fryseren imens du finder ingredienser frem og shaker din cocktail.
Du kommer alle ingredienser (undtagen pynt) i en shaker med massevis af isterninger. Så shaker du hårdt og kraftigt til shakeren er iskold udenpå – det tager ca. 10 sekunder og er afgørende for om du får den flotte og luftige skum.
Dernæst strainer du cocktailen i et afkølet cocktailglas (allerhelst dobbelt-strainer du – altså både gennem almindelig strainer og en fintmasket strainer, så får du den flotteste skumkrone) og til sidst pynter du drinken med kaffebønnerne og serverer med det samme.
Espresso Martini kan serveres som en lækker dessert eller, når du trænger til en drink, der giver dig lidt ny energi.
NB: Bruger du Caffé Borghetti som kaffelikør, kan du med fordel tilsætte en smule vaniljesirup. Bruger du Kahlua bliver det for sødt med vaniljesirup efter vores smag, men prøv dig frem.
Velbekomme.
Få opskriften på den lækreste kaffe-cocktail og de vigtige tips til, hvordan du shaker den cremede skum.
Mælkeskummet i din café latte, cappuccino eller flat white er afgørende for om du nyder drikken eller ej. Få et godt resultat hver gang – læs guiden her.
Hvorfor er kaffen fra Mokaflor vores klare favorit? Fordi deres passion for kaffe kan smages. Vil du vide mere – lær vores kaffeleverandør bedre at kende her.